Eén vaste, persoonlijke arbeidsdeskundige heeft zoveel voordelen voor de werkgever!

Een vaste, persoonlijke arbeidsdeskundige die langere tijd meeloopt in uw organisatie levert u grote voordelen op. Graag deel ik de ervaring van casemanager Nico van Rossum van GGZ Rivierduinen, een van mijn opdrachtgevers, met u:

Ongeveer twee jaar geleden stopte onze vaste arbeidsdeskundige voor GGZ Rivierduinen. Ik was naarstig op zoek naar een goede vervanger. Deze heb ik gevonden in Shirley. Inmiddels heeft Shirley ongeveer 50 arbeidsdeskundig onderzoeken (kunnen er ook meer zijn) voor ons uitgevoerd. Het is heel prettig dat Shirley zich snel de organisatiestructuren, systemen en cultuur eigen maakte wat de samenwerking ten goede komt.

 Shirley wordt door de medewerkers als een prettig mens ervaren met aandacht voor de problemen waar medewerkers tegen aan lopen, zowel werk als privé gerelateerd. Hiernaast levert zij arbeidsdeskundige rapporten af waarin wij als werkgever voldoende kader vinden om de re-integratie voort te zetten. Er zit weinig tijd tussen de aanvraag van een arbeidsdeskundig onderzoek en het uiteindelijke rapport.

 Wij ervaren dat medewerkers het soms niet eens zijn met de conclusies. Vaak geeft dit aanleiding tot overleg met de bedrijfsarts om beperkingen bij te stellen, iets dat pas ten tafel komt als het arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd. Shirley zorgt vervolgens met een gesprek en duidelijke uitleg voor acceptatie, wat voor de werkgever weer makkelijker is voor het vervolg van het re-integratie traject.

 Nu hoop ik dat Shirley niet te veel opdrachten krijgt zodat ze voor ons behouden blijft.

 Nico van Rossum

Casemanager verzuim

Omdat mijn samenwerking met GGZ Rivierduinen van langdurige aard is, overleg ik rechtstreeks met de bedrijfsarts en mobiliteitsadviseur en heb ik toegang tot alle functieprofielen. Voor alle functieprofielen is inmiddels een weging van belastende items gemaakt, waardoor het onderzoek spoor 1 altijd volledig wordt uitgevoerd. Ik bezoek de verschillende werklocaties waardoor ik zie dat functies met dezelfde titel op diverse locaties anders worden ingevuld. Hierdoor blijkt vaak meer mogelijk in spoor 1 dan van te voren wordt gedacht. De overduidelijke meerwaarde blijkt uit het grote percentage medewerkers dat (gedeeltelijk) herplaatst kan worden in passend werk en de fijne terugkoppelingen die ik van Nico van Rossum ontvang na afronding van de onderzoeken. Vanwege mijn specialisatie in sociaal zekerheidsrecht en eigenrisicodragerschap vindt vaak ook even overleg plaats over dossiers die niet rechtstreeks voor arbeidsdeskundig onderzoek in aanmerking komen.

 U heeft, als werkgever, de vrije keuze voor uw arbeidsdeskundige. Ik bezoek de leidinggevende en medewerker op de eigen werklocatie om de belasting in het eigen werk goed in kaart te kunnen brengen. Ik word omschreven als energiek, toegankelijk en praktisch ingesteld, en lever een rapportage op met een concreet re-integratieadvies zodat u de re-integratie verder vorm kunt geven.

Eens van gedachten wisselen of u ook gebruik wilt maken van mijn persoonlijke dienstverlening? Ik kom graag met u kennismaken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.