Coaching van arbeidsdeskundigen in opleiding

Sinds vorig jaar werk ik als coach voor Scolea. De coach ondersteunt de vorming en ontwikkeling van arbeidsdeskundigen in opleiding. De gespreksonderwerpen zijn heel divers: van de gespreksopbouw tot wijze van vastlegging, bespreken van casuïstiek, mee laten gaan op stages, bemiddeling naar een werkgever voor de invulling van een opdracht en het nakijken van opdrachten voor inlevering. Mijn eerste student is haar opleiding aan het afronden en met Jeanette heb ik er een prettige vakgenoot bij, die ik in het afgelopen jaar enorme stappen heb zien maken.

Vanmorgen maakte ik kennis met mijn nieuwe coachee Irene. Wat is het heerlijk om uit te wisselen wat ze tot nu toe heeft geleerd (blokken op sociale zekerheidswetgeving) en dat zij de eerste stappen in het werkveld gaat zetten. Ik kijk er naar uit ook Irene waar nodig te coachen bij alle vaardigheden die nodig zijn om ons prachtige vak in de volle breedte uit te voeren!

Regelmatig krijg ik het verzoek van studenten of zij bij mij stage kunnen lopen. Concreet willen zij graag mee tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek, zitten zij bij het gesprek met de werkgever en de werknemer en worden conclusies (en rapportage) gedeeld. Stage lopen kan vaak wel, maar ik werk altijd op de korte termijn. Mijn agenda wordt niet verder dan de komende week ingevuld. Ik heb een super flexibele agenda. Daardoor ben ik altijd op zeer korte termijn beschikbaar voor nieuwe opdrachten.

Dus heb je een stageplaats nodig, ook al ben ik niet je coach voor de opleiding, schroom niet om je beschikbaarheid aan me door te geven. Maar hou er rekening mee dat je binnen een paar dagen met me mee gaat en dat ik niets kan beloven voor volgende week. Als jouw agenda zich eenvoudig naar de mijne voegt, is er meestal binnen een paar dagen wel iets mogelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.