Wie is Reïntegratie Expert?

Voor wie werk ik?

Ik werk rechtstreeks voor werkgevers die in het eerste jaar van ziekte twijfelen of hun werknemer in het eigen werk terug kan komen. Rond de overgang van het eerste naar het tweede ziektejaar ligt er bij de werkgever een onderzoeksplicht naar de reïntegratiemogelijkheden in het eigen werk, bij de eigen werkgever en de reïntegratiemogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Daarnaast werk ik als netwerkpartner voor diverse opdrachtgevers; re-integratiebureaus, arbodiensten, arbeidsdeskundig adviesbureaus en verzekeringsmaatschappijen. Door diverse samenwerkingsvormen is alle expertise op het gebied van loopbaanontwikkeling en verzuim vertegenwoordigd. Ik kan snel schakelen met collega's en senioren en ik ondersteun werkgevers door hen ook na het arbeidsdeskundig onderzoek richting te bieden om alle reïntegratiewerkzaamheden tot einde wachttijd uit handen te nemen.

Wie ben ik?

Ik ben Shirley Rijneveld en ik heb vanaf 2005 ervaring met arbeidsbemiddeling. Vanaf 2009 was ik werkzaam als HR- en verzuimprofessional in de private sector, bij grote en kleine werkgevers. Nadat ik de post-hbo opleiding tot arbeidsdeskundige heb afgerond ben ik fulltime als zelfstandig register arbeidsdeskundige aan de slag gegaan. Daarnaast studeer ik, want een mens is nooit te oud om te leren. Medio 2020 verwacht ik de Master of Laws, specialisatie sociaal zekerheidsrecht, af te ronden.

Specialisatie

Alle werkgevers, van MKB tot multinational, kunnen van mijn diensten gebruik maken. Als register arbeidsdeskundige heb ik veel ervaring met arbeidsdeskundig onderzoek voor eigenrisicodragers (ERD), voornamelijk heb ik veel opdrachten vervuld voor grote uitzendorganisaties, en werk ik veel voor grote werkgevers in de zorg. Ik werk daarnaast regelmatig voor werkgevers met praktisch geschoolde werknemers, denk aan productie, transport en logistiek en detailhandel. Zelf sta ik ook graag met de voeten in de klei! Ik ben een bevlogen arbeidsdeskundige, doe mijn werk met ontzettend veel plezier en vind het prachtig om uw werknemer, in onzekere tijden, richting te geven en perspectief te bieden.