Shirley Rijneveld Reïntegratie-expert

Over Shirley

Verbinder tussen mens, werk en wet

Bevlogen

Enthousiast

No-nonsense

Concreet

Ik ben Shirley Rijneveld. Op 18 augustus 2017, op mijn 37e verjaardag, schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en sindsdien werk ik als zelfstandig arbeidsdeskundige. Mijn werkverleden is gevarieerd. Ik heb mijn sporen verdiend in de uitzendbranche, als ambulant adviseur voor een werkgeversvereniging en als HR-adviseur en casemanager bij een grote werkgever. Bij die laatste is mijn belangstelling voor het vak van arbeidsdeskundige ontstaan. Ik had een zeswekelijks spreekuur samen met een arbeidsdeskundige van onze verzuimverzekeraar en hij was mijn mentor tijdens de opleiding.

Mijn opleidingsverleden is misschien wel net zo bont. Via MBO Sociaal Pedagogisch Werk heb ik HBO Personeel en Organisatie afgerond. Daarna deed ik HBO Bedrijfskunde en een Post-HBO opleiding Bedrijfskundig Management. Vele organisatiestructuren en leiderschapsstijlen verder besloot ik dat leidinggeven mij niet in het bloed zit. Ik ben een specialist. De Post-HBO opleiding tot Arbeidsdeskundige volgde en tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van die keuze. Ik heb zelfs in 2020 de Master of Laws, met aantekening Sociaal Zekerheidsrecht, afgerond, als verdieping op het prachtige vak van arbeidsdeskundige.

En wat een prachtig vak bleek het te zijn! Perspectief bieden aan arbeidsongeschikte werknemers, werkgevers aan de hand meenemen door het doolhof van de sociale zekerheidswetgeving. Ik voer prachtige gesprekken maar ook rapporteren doe ik graag. Helder, concreet en richtinggevend advies dat met gezond boerenverstand gevolgd kan worden, gecombineerd met een uiterst flexibele agenda maken mij een onmisbare partner in het verzuimproces.

U vraagt natuurlijk zekerheid. Niemand wil geconfronteerd worden met een verlengde loondoorbetalingsplicht als de loondoorbetalingsperiode van 104 weken erop zit.

Ik ben geregistreerd onder nummer 4125 bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen. De Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA) draagt al meer dan 30 jaar bij aan de kwaliteitsbevordering van het vak van arbeidsdeskundige. Dit doet de SRA met specifieke aandacht voor houding en gedrag van de professional. Want het zijn de arbeidsdeskundigen die in de relatie mens, werk en inkomen een schakelfunctie vervullen. Hun houding en gedrag kunnen het verschil maken in de levens van mensen en in de praktijk van ondernemingen.

Daarnaast ben ik Hobéon-SKO gecertificeerd. Ik heb een persoonscertificaat van Hobéon-SKO behaald en ben geregistreerd onder certificaatnummer 66749. Met de certificering is mijn deskundigheid aangetoond op het vlak van arbeids(on)geschiktheid. Een professional die op de hoogte is van de laatste ontwikkeling en ruime ervaring heeft in het vakgebied. Voor arbeidsdeskundigen is certificering niet verplicht, maar met het certificaat bied ik klanten, werkgevers en opdrachtgevers de verzekering dat mijn kunde en kennis door een onafhankelijke instantie zijn getoetst en geborgd.

Vanzelfsprekend ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen, NVvA. Mijn lidnummer is 107015. De NVvA richt zich als beroepsvereniging op de professionalisering en profilering van arbeidsdeskundigen. De vereniging zorgt voor de ontwikkeling van het beroep en geeft kaders voor bewaking van normen en waarden bij de beroepsuitoefening. De NVvA maakt aan arbeidsdeskundigen duidelijk waar kansen in het maatschappelijke speelveld liggen. De NVvA signaleert wijzigingen in wetgeving en beleid en volgt de ontwikkeling van het vakgebied. Zij maakt aan het maatschappelijke speelveld duidelijk wat arbeidsdeskundigen te bieden hebben. Ik bezoek bijeenkomsten binnen de vereniging (platforms, regio’s, landelijke congressen, projectgroepen) en heb daardoor een breed netwerk van verschillende soorten expertises.

Sinds 2019 verzorgt Shirley Rijneveld voor Buro Obol arbeidsdeskundige onderzoeken. Buro Obol is een landelijk arbeidsdeskundig bureau. Shirley beschikt over parate kennis van de sociale zekerheid, werkt snel en rapporteert helder!

Michel van Lookeren

Eigenaar, Buro Obol

Meer weten over wat ik kan betekenen?

Neem dan contact op via het contactformulier.

8 + 2 =